Heb je een vraag of wil je graag zo snel mogelijk starten? 06 12785564 Appen mag ook! info@you-me-care.nl

Ervaringen

Hoe beleef jij de wereld, de ander en jezelf en deel je die beleving?

Ervaringen van andere coachees vind je op deze pagina.

Vertrouwen op gevoel is de mooiste les die Elke mij heeft meegegeven 

“Hoe fijn is dat dacht ik altijd…alles oplossen in mijn hoofd, relativeren en vooral denken. Wanneer voelen het overnam in voor mij gelukzalige momenten in mijn bestaan ging ik denken…ik mistte signalen welke mijn lichaam gaven zoals de brok in mijn keel wanneer ik “ja” zei, maar mijn keel ” nee” aangaf. Of wie kent deze niet; het onderbuikgevoel in situaties waar ik niet in wilde belanden, maar het toch maar wel toeliet. Ik wilde graag mijn grenzen beter aan kunnen geven, maar hoe? Dat hoe heeft Elke mij goed in begeleid; met oefeningen, ongedwongen gesprekken met de juiste sturing naar de kern op de juiste momenten. Vertrouwen op gevoel en luisteren naar signalen welke mijn lichaam afgeeft is de mooiste les die Elke mij heeft meegegeven”.

– Carola

Met de hulp van Elke begrijp ik beter wat mijn lichaam me probeert te vertellen

“Mijn lichaam was heel duidelijk. Ik sliep slecht, had last van hartkloppingen, mijn spieren waren constant gespannen en de tranen lagen wel erg dicht achter mijn ogen. Het was genoeg. Ik had een burn-out. Ik had mijn lichaam jarenlang genegeerd en nu kon ik er niet meer omheen. In plaats van alleen te praten (en nadenken) over wat me was overkomen en op die manier een weg te vinden om er weer uit te komen, besefte ik me dat ik eindelijk moest gaan luisteren naar wat mijn lichaam me verteld. In het verleden hebben een coach en psycholoog me geholpen om te beredeneren wat ik goed of fout deed. Elke heeft het me laten voelen. Dat was de sleutel tot heel veel antwoorden. Met de hulp van Elke kan ik nu voelen waar mijn grenzen liggen en begrijp ik beter wat mijn lichaam me probeert te vertellen. Want hoeveel je dingen ook kunt rationaliseren, en hoe cliché het ook klinkt, je gevoel laat zich niet dwingen. Dus ik heb geleerd daar meer en meer op te vertrouwen”.

– Laura (31 jaar)

Elke is in staat om snel hoofdzaken en bijzaken te scheiden

“De manier waarop Elke mij heeft begeleidt tijdens mijn “ontdekkingsreis” heb ik als heel prettig en leerzaam ervaren. Elke zorgt voor een ontspannen sfeer waarin ik mijzelf zeer op mijn gemak voel. Deze ontspannen sfeer zorgt ervoor dat ik eenvoudig mijn verhalen en ervaringen kon delen. Elke is in staat om snel hoofdzaken en bijzaken te scheiden en hier verder op in te spelen. De combinatie van vraaggesprekken met uiteenlopende oefeningen waren een prima mix waarbij een sessie van een uur eigenlijk in no-time voorbij was. De terugkoppeling die Elke geeft is duidelijk en laat ook zien dat ze goed kan luisteren en samenvatten. Ik heb door de therapie geleerd dat het niet erg is om iets een issue te laten zijn. Een gevoel is er niet voor niets en de kunst is om hiernaar te luisteren, te volgen zolang het maar in balans is met wat je verder belangrijk vind. In mijn geval is het zoeken naar de balans tussen gevoel en praktisch.

– Man (39 jaar)

Alles is bespreekbaar

“De begeleiding van Elke vind ik fijn. Zeer vriendelijk en open. Alles is bespreekbaar. Voelt niet als verplichting, maar als een ‘casual’ gesprek, waarin allerlei verschillende gespreksonderwerpen aan bod (kunnen) komen. Haar aanpak is duidelijk, gestructureerd. Elke stuurt het gesprek waar nodig. Ondanks de structuur is het luchtig en waar nodig serieus. Elke voelt niet als de standaard begeleider, maar meer als een goede kennis“.

– Jim (19 jaar)

Elke weet op professionele wijze op te gaan in en om te gaan met het gezin

“Eind 2016 liepen we als gezin behoorlijk vast door allerlei problemen, 2 soon-to-be pubers, (1 met het Syndroom van Asperger + NLD, 1 met obesitas), wij als ouders die het even niet meer zagen zitten, kortom, een behoorlijke opvoedkundige en emotionele chaos. Wij vroegen om hulp via “de instanties” en hadden het geluk dat Elke ons als gezin kwam helpen. Eénmaal per week “eet ze mee”, althans, zo voelde het voor ons en de kinderen vrijwel meteen aan. Elke weet op professionele wijze op te gaan in en om te gaan met het gezin, ons steeds weer op de juiste manier te voorzien van aanwijzingen of “handvatten” voor de toekomst. We zijn er nog niet, maar dankzij Elke’s hulp en inzicht zit ieder van ons weer veel beter in z’n vel en zitten we weer op het spoor!!

– Gezin H

Elke heeft mij meer inzichten gebracht dan ooit tevoren

 “In de korte periode dat Elke mij nu begeleid, ben ik tot meer inzichten gekomen dan ooit tevoren. Om de befaamde ui even als voorbeeld te nemen: het voelt alsof we in sneltreinvaart de ui aan het pellen zijn en steeds meer bij de kern komen. We zijn constant aan het kijken wat er mogelijk is voor mij in mijn opleiding om te zorgen dat ik die af kan maken (daar hoort een stage bij), wat voor mij goed is qua beweging en wat voor doelen ik voor ogen heb qua werk/opbouw van een carrière. Idealiter willen we ook kijken naar mijn participatie in de samenleving op sociaal vlak, i.e. sociale hobbies oppakken, vriendschappen sluiten, etc. Daar hebben we het al wat over gehad maar komt later.”

– Vrouw (26 jaar)

Je klachten verminderen door samen aan je hulpvraag te werken?

Wat je situatie ook is, ik help je graag om te kijken of we samen jouw hulpvraag kunnen oppakken. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Mocht het in dat gesprek blijken dat we een match zijn dan ondersteun ik je graag.